Rusza kolejny sezon Akademii Kulinarnej Amica.
Szykuje się gorąca, kulinarna jesień w Poznaniu. Już wkrótce rozpocznie się kolejny sezon Akademii Kulinarnej Amica. Od września w showroomie Amica na poznańskim Stadionie miejskim będzie można poznać tajemnice gotowania potraw z całego świata. Zapisy właśnie wystartowały.
Już 14 września br. wracają cieszące się dużym zainteresowaniem poznaniaków warsztaty kulinarne. Pod okiem szefów kuchni popularnych poznańskich lokali, uczestnicy spotkań wybiorą się w kulinarną podróż po Europie, Azji i po Ameryce Północnej!
Na start azjatyckie specjały
Tematyka pierwszych warsztatów jawi się pod znakiem kuchni azjatyckiej – jej miłośnicy poznają tajniki przyrządzania sushi maki, date, nigiri, ale także zyskujących popularność azjatyckich street foodów. – Daleki Wschód cechuje niespotykana nigdzie indziej różnorodność smaków. Zawsze zachęcam uczestników warsztatów do eksperymentowania. Uwielbiam patrzeć, jak odnajdują oni niebanalne kompozycje np. ze świeżych sezonowych produktów takich jak letnie owoce, kiełki, zioła czy rzadkie przyprawy – tłumaczy Bartłomiej Wrzesiński, sushi master i twórca warsztatu. – Co ważne, na warsztatach odnajdują się świetnie wegetarianie, chcący wprowadzić do swojej kuchni nieco nowości takich jak zupa pho czy pad-thai – dodaje Wrzesiński.
Młoda mama, Włochy i Ameryka
W sezonie jesiennym uczestnicy warsztatów poznają również sztukę łączenia wina z jedzeniem, tajniki kuchni włoskiej czy pieczywo z całego świata. W dniu 5 października odbędą się także zajęcia dla młodych rodziców, szczególnie przydatne, kiedy w domu mieszka mały niejadek. Natomiast 24 listopada w Święto Dziękczynienia w poznańskim showroomie Amica odbędą się warsztaty kuchni amerykańskiej, na których przygotowywać będziemy indyka dziękczynnego z kultowym gravy. – Warsztaty kulinarne to nie tylko wiedza i umiejętności, które uczestnicy adaptują do swoich codziennych kulinarnych wędrówek. To również najlepsza opcja na spędzenie czwartkowych wieczorów w typowo włoskiej atmosferze, czyli pełnej śmiechu, dobrej zabawy i fantastycznego smaku – mówi Kacper Sobkiewicz prowadzący spotkania w tematyce kuchni włoskiej.
Każde z kulinarnych spotkań to około 3 godzin wyśmienitej zabawy. Obecnie trwają zapisy na spotkania odbywające się od września do grudnia 2022.
Zapraszamy również do śledzenia profilu Akademii Kulinarnej Amica na Facebooku: Akademia Kulinarna Amica – Strona główna | Facebook.
Reklama: